+48 12 423 25 46 jak@wydawnictwojak.pl

Masło Maître d’Hôtel

Przepisy kuchenne | 0 komentarzy

Masło Maître d’Hôtel (t. 2, s. 593)

 

Ucierać masło, dodając po kropli (inaczej masło może się zwarzyć) sok cytrynowy (mniej więcej łyżka soku na 10 dkg masła), a na końcu drobno posiekaną natkę pietruszki, trochę soli i białego pieprzu. Można, naturalnie, eksperymentować i dodać posiekany szczypiorek albo zioła  – bazylię, estragon lub miętę. Położony na gorący befsztyk krążek masła Maître d’Hôtel nada daniu nie tylko elegancki wygląd, ale i polepszy jego smak.

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przedwojenny i współczesny Kraków, brytyjska Tanganika, Prusy Wschodnie, hitlerowskie Niemcy, Rosja sowiecka,

a przede wszystkim podkrakowski majątek Różany i na ich tle historia trzech niezwykłych kobiet.

Porywająca saga, od której trudno się oderwać.

Wszystkie tomy w dwóch książkach.

ul. Zacisze 7 (piętro III) • Kraków, 31-156 • tel.+48 12 423 25 46

email: jak@wydawnictwojak.pl