+48 12 423 25 46 jak@wydawnictwojak.pl

Smalczyk

Smalczyk (t. 2, s. 594)

 

Pokroić w drobną kostkę trochę surowego wędzonego boczku i powoli wytopić na kilku łyżkach domowego smalcu. Dodać skwarki ze smalcu i smażyć jeszcze kilka minut. Przestudzone zlać do naczynia. Zimą, szczególnie po nartach, nie ma nic lepszego niż gorąca herbata, a do tego kromka chleba ze smalczykiem, solą i pieprzem.

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przedwojenny i współczesny Kraków, brytyjska Tanganika, Prusy Wschodnie, hitlerowskie Niemcy, Rosja sowiecka,

a przede wszystkim podkrakowski majątek Różany i na ich tle historia trzech niezwykłych kobiet.

Porywająca saga, od której trudno się oderwać.

Wszystkie tomy w dwóch książkach.

os. Stalowe 5 • Kraków • tel.+48 12 423 25 46

email: jak@wydawnictwojak.pl